Client:

Kurt Geiger Ltd

Credits:

Designer: gpstudio

Juxtaposing floral and monochrome patterns on the bespoke seating unit create a colourful centrepiece in the upmarket shoe room.

BESPOKE SEATING UNIT

The Shoe Room by Kurt Geiger is a new shop-in-shop format from upmarket British footwear and accessories retailer Kurt Geiger. Located on the first floor of the John Lewis & Partners flagship store on Oxford Street in London, the room showcases a curated selection of designer labels.

The interior design concept, by retail design agency gpstudio, is based on the traditional architectural forms of an 18th–19th Century orangery. The formal English garden setting features an eclectic material palette, with juxtaposing floral and monochrome patterns.

 

WILLIAM MORRIS-INSPIRED FABRIC

Centrepiece in the impressive room is a large stand-alone bespoke seating unit, supplied by contract furniture supplier Andy Thornton. At 1.5m x 1.5m, the four-sided seat with centre backrest, for customers trying on the stylish footwear, sits on a linear black-and-white rug.

The seating unit, in a straight-sided cubic form, was manufactured in the Andy Thornton workshops before being upholstered in a House of Hackney Artemis velvet. This enchanting William Morris-inspired fabric, with its warm blush background and array of richly hued wild flowers, is the perfect contrast for the white walls and ceiling and elegant display cabinets.

FIND OUT ABOUT BESPOKE