Client:

Wm Morrison Supermarkets plc

Credits:

Designer: M Worldwide

The latest new-look store to receive a total makeover of its in-store café, using contract dining furniture and fixed seating from Andy Thornton.

INDUSTRIAL MAKEOVER

Wm Morrisons supermarket in Fleet, Hampshire, is the latest new-look store to receive a total makeover of its in-store café, using contract dining furniture and fixed seating from Andy Thornton. A key element of the interior specification, which has a distinctive industrial feel, is the substantial use of reclaimed materials used throughout the café, with Andy Thornton installing the full furnishings package.

USE OF RECLAIMED MATERIALS

The impressive first-floor café features extensive views over the landscaped car park and the huge floor-to-ceiling windows allow light to flood in during the day. Fronting the windows Andy Thornton supplied 30 tables, each with ski-leg steel bases and solid rectangular tops, made from reclaimed scaffold boards. The tables, seating four diners, are paired with their popular leather School side chairs.

HUGE BESPOKE FAMILY TABLE

Centrepiece is a huge 4.8 metre long family table, which seats at least 16 diners. It features a solid timber top with semi-circular ends, manufactured from reclaimed scaffold-boards, on sturdy steel section legs and centre support, finished in a gunmetal finish and again paired with leather School chairs.

POPULAR SEATING BOOTHS

A very popular feature is the cluster of eight seating booths, potentially seating 48 diners, which fill a substantial area adjacent to the service counters. The substantial timber frames are manufactured using reclaimed pine. The simple seating units are upholstered in dark brown high-performance soft faux leather with natural grain. The rectangular table tops are again in reclaimed scaffold boards.

BESPOKE BANQUETTE SEATING

Facing the booths and again in reclaimed pine is an 11-metre-long run of banquette seating, with tables and more leather School chairs, which seats up to 30 diners. To the side of the banquette, Andy Thornton also installed a children’s play pen, a simple but very effective enclosure, formed using the same reclaimed solid pine cladding.